Zenés párhuzamok #1 - Top ötös lista

Már régóta ért ennek a bejegyzésnek a terve, amelyben a zeneszámok és klipjeik hangulatát, szövegét hasonlítom a kötetekhez és úgy érzem ennek most jött el az ideje méghozzá a Top Ten Tuesday keretein belül, annyi különbséggel, hogy itt csak öt számot társítok a könyvekhez. Többnek egyelőre nincs értelme, mert ezek nem kényszerített asszociációk, hanem számhallgatás közben ütött fejen a felismerés, hogy ,,jééé, ezt már olvastam valahol" és ezért írtam oda a rovataim posztjaira jellemző egyes számot, mert nem tudom, hogy lesz-e folytatás, de ha igen, akkor rend a lelke mindennek és jobb ha ez így van. Viszont ha lesz kettes is, akkor hosszú idő múlva, mert ezt nem lehet siettetni szerintem.

A lentebb lévő zenéket nagyon szeretem és mindegyiknek van valamilyen különlegessége amely miatt megkedveltem őket, Indilát pedig a molyon fedeztem fel, innen is ezer hála a megosztónak!

1. Woodkid: Run Boy Run




Mire is asszociálhatok egyből? Természetesen Zalánra és a dobozvárosi kalandjaira, run boy run! Ez a szám felemel! Imádom!



2. Indila: Tourner Dans Le Vide (fordításban: Turn into the empty)




Én Indilában Sophie-t látom, főleg bizonyos események után és nagyon tetszik az itt használt technika, mert ezek is megerősítettek az elképzelésemben, hát még a klip története!


3. Clean Bandit: Rather Be




Ez a lényeg és ezért választottam ehhez a számhoz az Eleanor és Parkot: ,,When I am with you, there's no place I'd rather be."


4. David Guetta: Titanium




Kira a Partialsból, hát ő biztosan megállíthatatlan és erős!



5. Indila: Mini world


Itt van a magyar feliratos verzió, csak nem tudom beágyazni, mert azt a funkciót letiltották.


A könyvválasztással kapcsolatban lehet sokan nem értenek majd egyet velem, de én a számot A soha határa főszereplőjéhez társítom, méghozzá a regény elejéhez. Szerintem itt a szabadságvágy a közös pont.


Kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is, ahogy egyébként mindig :), tehát semmi se maradjon bent, írjatok nyugodtan! Egyetértetek a választásaimmal?

Lesd meg őket is!

2 megjegyzés

  1. Micsoda véletlen! :D Egy ideje már nekem is tervben van egy ugyanilyen poszt, csak addig húztam, halasztottam, amíg megelőztél. :DD Jó számok (Titanium, Rather be <3), Indila pedig majd nálam is lesz, bár más számmal, egy másik könyvnél. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Megesik az ilyesmi. Indila jóóó. :)) Kíváncsi vagyok a listádra, tessék gyorsan megírni! :D

      Törlés